Windows på Mac kan ikke vækkes efter standby

Efter at have opgraderet Windows via Bootcamp på vores iMac til Windows 10 skete der det at den kan ikke vækkes efter standby. Løsningen er nær! Og let, for det er intet mindre end p…irriterende.

For nogle år siden havde jeg fået den idé, at jeg skulle da lave en app. Det var det opium folket ville have…

Desværre er Mac styresystemet begrænset i forhold til andre styresystemer i, at det kræver at man rent faktisk køber en iDims med deres hardware for at køre systemet og installere de programmer der kræves for at lave apps. Ingen virtuelle maskiner her.

Det er jo bare en pyntet skal på en Unix-maskine, så det gik nok. Og genvejstasterne lidt forskellige, no biggie. For det meste bare skifte ctrl ud med command. Troede jeg. Desværre kunne maskinen ikke meget udover at være pynt. Mange af de programmer jeg normalt brugte og de funktioner jeg brugte fandtes ikke. Der var så meget der skulle “hackes” i Unix-command-prompten alligevel og så havde jeg hver gang jeg bad dimsen om at gøre noget en badebold der stod og kørte og kørte. ) Badebolden er Mac der fryser og arbejder). Utrolig mange frosne computersessioner senere røg der Bootcamp og Windows 7 pro på. Og det har den så kørt med indtil sidste uge. Upåklageligt.

Nu skulle det være. Op på Windows 10 mens det stadig var gratis. Pånær en Bluetooth-driver, og en sporadisk “Bad pool heder” BSOD, så virker det til at køre.

Dog begyndte den at ikke ville starte efter standby. Trykkede man på power-knappen, så bootede den op i Mac-styresystemet.

Efter at have søgt febrilsk på nettet faldt jeg over en blogpost. Det hele handler om at sætte samme startdisk i Bootcamp i Windows og i Mac-systemet.

I pc’en klikker man i taskbaren, højreklikker på Bootcamp og vælger Bootcamp-kontrolpanel.

bootcamp

Vælg Bootcamp-disken som startdisk.

Så skal man over i Mac-systemet. Her findes det under Systemindstillinger hvor man vælger startdisk oppe i mac-menuen, under options. Kan du ikke vælge den, så klik på låsen nederst i vinduet.

Jeg fandt tricket her: http://superuser.com/questions/119189/unpredictable-mbp-wake-from-sleep-in-windows-7-boot-camp/935891#935891

Men så kører det også, bare pånær den jævnlige “Bad Pool Header” bug.

Kender du løsningen på den fejl? Tænker det er noget skærmdriver. Det sker når der er for meget grafik åbent.

 

Skriv et svar