Fredag aften, ungerne ville have pommes frites, men konen havde bilen. Så er det jo bare at gå i gang selv. Her er opskriften på dobbeltkogte fritter.
Det var lidt forceret, er det rigtigt så skal især køle og udvandingstrin tage længere. Men faktisk genialt gode fritter. Så i en snæver vending er det ikke spildt arbejde.
Og det kan jo bare gøres ind imellem oprydning i køkken, dække på bordet, lave salat og tilbehør. Det passer rimeligt meget sig selv.
Skær en passende mængde store kartofler i både eller stave.
Så skal stivelsen udvaskes, ellers klistrer de sammen når de koges i olie.
Udvasker i vand med lidt salt, sukker og natron.
Der udvaskes gerne natten over, mindst en time.
Så skal kartoflerne koges. De skal koges netop møre, altså lige inden de falder fra hinanden. Det giver pokkers meget “skum”, så forbered i en stor gryde. Kog i cirka 10 minutter.
Hæld vandet fra og damp det sidste fra uden at brænde kartoflerne. Vi skal ikke have ekstra vand med over.
Køl dem ned hvis der er tid til det.
Så skal de koges i olie den første gang. Kog i 8-9 minutter ved 130 grader C.
Jeg har tilsat andefedt i olien for ekstra smag.
De bør nu have en let skal. Køl ned (eller med skrigende unger, lad være og fortsæt til næste trin). Det er vigtigt at de ikke bliver våde/danner kondens.
Efter dette trin kan man også lade dem fryse og gemme til en anden dag.
Næste skridt i vejen med pommes friter er en ny oliekogning.
Denne gang skal de koges ved 190 grader i tre fire minutter.
De skal lægges på lidt fedtsugende papir, så de ikke bliver bløde ingen servering.
Så er der serveret!