Hvidløg

Smagen af hvidløg, de kinesiske altså, har generet mig længe. Men åbenbart er jeg en af de eneste der har problemet, for kinesiske hvidløg er nærmest det eneste man kan købe i butikkerne.

Du kender sikkert godt den lille pakke der er rørende billig til 7-10 kroner for 4 hvidløg.

Tja, de kan da bruges, men jeg har altid syntes de smagte meget kraftigt af “hvidløg” og ikke meget andet. På en ferie i Grækenland opdagede jeg ægte græske hvidløg. Fantastisk!

Her var hvidløg der smagte af noget. Ikke blot den skarpe smag der kendetegner kinesiske hvidløg.

Kineserne har åbenbart helt overtaget markedet for hvidløg og der er store penge i det. Jeg læste for et par år siden at der simpelthen er et kæmpe illegalt hvidløgsmarked i Norge, hvor man forsøger at smugle de billige kinesiske hvidløg ind. Ja, man kan undre sig.

Desværre ser det svært ud for de europæiske hvidløg. Men vis man holder godt øje kan nogle butikker faktisk godt have andre hvidløg. Vores lokale grønthandler solgte et hvidløg fra Frankrig for den nette sum af 20 kroner.

Jeg var så heldig at støde på dette hvidløg i Kvickly. Det er fra den økologiske afdeling, det er det eneste sted jeg har set andre end kinesiske hvidløg.

Men prøv at se. Farven er anderledes. Væk er den kedelige hvide, som man næsten kan se er et tarveligt industriprodukt.

Denne lilla-skinnende sag smagte perfekt. En helt anden fylde i smagen.

Ja, det er svært at beskrive en smag på tekst. Men prøv et hvidløg der ikke er fra Kina næste gang du handler.

Dette er etiketten fra det spanske økologiske hvidløg.

Derudover er der flere danske producenter. Danmark er i grænseområdet for hvidløgsdyrkning.

2 thoughts on “Hvidløg

 1. Nej du er ikke alene,jeg er ved at omkomme af ærgelse over at de fleste forretninger svælger Kina løg. Det giver ingen mening
  Europa svømmer i de skønneste hvidløg, især de spanske.
  Hvidløg fra Kina er dyrket i jord som vandes med inficeret vand 😩
  Så dem skal man holde sig fra.
  Mvh
  Lene

 2. nej, det er helt korrekt jeg har endda skrevet flere gange om det på nettet, for første gang da butikkerne havde spanske hvidløg, skrev jeg også til butikkerne, som jeg mente var netto eller lidl, at det var rigtigt godt at de solgte det her hvidløg osv osv. og er helt glad for at disse butikker er vendt tilbage til det kinesiske lort..

Leave a Reply