Snyder Amazon med priserne?

Desværre har et stort firma som Amazon problemer med priserne. Det var jeg ikke selv klar over og har sikkert faldet i flere gange.

Nu skriver jeg i kategorien Ninja-tricks, selvom jeg ikke har en løsning på problemet.

Denne gang ville jeg købe en bog der ikke var udkommet endnu i Danmark. Gary Vaynerchucks nye bog. Da jeg har set den på preorder til 6-7 USD for kindle-versionen på den Amazon.com tænkte jeg… 10,90 GBP ok det er dyrt, men så pyt.

(De mener jo også normalprisen er 18,50 GBP.

 

 

Det er jo ikke raketvidenskab…klik på knappen. Bemærk at jeg er logget ind, så det er ikke hemmeligt for nogen at jeg sidder fra Danmark og bestiller.

Men vi tager lige leveringsadressen igen i checkout:

Fair nok.

Nu når jeg uden yderligere frem til en “bekræft ordren”-knap. Og så er det at jeg bliver tvær!

For bemærk hvordan min bog nu er gået fra 6-7 USD i en Kindle-version, til at koste næsten 200 kroner!

Bogen som jeg lige har overtalt mig selv til at give 10,90 GBP for, har de sørme lige sat op til 13,63 GBP. Fragt: det er jo svært at sige meget til det, det koster jo at sende, men når man ved at i råpriser koster det ca. 3 euro at sende op til 1 kg rundt i Europa fra fx Tyskland, så kan det undre at en stor virksomhed som Amazon vil være bekendt at tage 50 kroner. For mon ikke de kan handle sig til priser i det niveau?

Faktum er at jeg nu skal give 19,11 GBP! Næsten det dobbelte af hard copy-bogen og næsten 5 gange Kindle-versionen.

Nu er det jo ikke de 2-3 GBP ekstra der vælter læsset, men jeg skrev til Amazon at de potentielt havde en fejl på siden, og jeg mente det var en dårlig brugeroplevelse at jeg ikke kunne se fragten væsentligt tidligere end ved sidste klik. Det kunne jo godt være at jeg ville have købt ekstra for at få fri fragt? Dårlig brugeroplevelse, det var det. Generelt synes jeg meget godt om Amazon. Jeg synes de giver en god service, og tænkte: “De er søde ved mig: jeg hjælper dem med at finde en fejl.”

Svaret fra Amazon: “Der er ikke moms på bøger i UK. Når de sender til Danmark, så skal de lægge moms til bøgerne. Alle andre varer har moms på sig, så det er kun bøger der er uden moms på siden.”

Taget i betragtning at Amazon vel er verdens største boghandel, så er det jo ikke en lille fejl. Jeg kan ikke lade være med at tænke at det er kalkuleret! Så tilbage til mit spørgsmål: Snyder Amazon med priserne?

Hvad mener du? Har du en løsning på problemet?

Jeg tænkte, så tager jeg Kindle-versionen på Amazon.com. Den koster nu 12,59 USD. Fair nok, det er jo ikke preorder længere.

JJRH1

Men hvad tror du så sker når man klikke ind på produktet?

Prisen er nu blevet 17,99 USD og altså steget med 42 %.

JJRH2

Her er det jo ikke noget med EU-moms at gøre, og selv om det var, så er der et stykke fra 25% til 42%.

Har du oplevet lignende?

Leave a Reply