Risengrød der ikke brænder på

I denne søde juletid kræves der risengrød af børn og nisser.Hvor mange synes risengrød er let at lave, så synes jeg ofte det er let at få risengrøden til at brænde på.Selvfølgelig er der det gamle høkassetrick med at koge det op og lade grøden stå pakket ind i en dyne i nogle timer efter den er varmet op. Jeg bryder mig bare ikke om 2 liter varm mælk i sengen. Det er en ulykke der venter på at ske. Derudover er jeg også bekymret for om sporedannende bakterier som bacillus cereus kan finde på at lave ballade i “høkassen”, men det er ikke noget jeg har evidens for.Løsningen er nær hvis du har en bagemaskine!“Bagemaskine?” siger du… Ja, sådan en fyr har også andre programmer end brød.Hæld ris og gryn i beholderen og sæt nu bagemaskinen på marmeladeprogrammet. Eneste ulemper er at man kun kan lave af to liter mælk, selvfølgeligt afhængigt af størrelsen på maskinen.Du skal dog give det to gange programmet, men igen er der ninjatricks. Varm mælken i mikroovnen inden den hældes i så den ikke er køleskabskold, så kan man nøjes med en gang.Så risengrøden brænder nu ikke længere på og tager i arbejdstid 5 minutter.

Leave a Reply