Corona igen

Corona-idioti på et helt nyt niveau.

 

Efter en uge i Wien på et kursus hvor vi har siddet med maske på konstant, og taget to coronatests, der for alle deltagere var negative, var jeg på vej hjem.

I alt offentlig transport skal man bære maske, men i modsætning til i Danmark, så sprittes der næsten ikke hænder.

Dele af kurset til næsten 3000 euro blev endda afholdt ved hjælp af Zoom-møder!

Alle deltagere havde bare holdningen, ja, det er nok bare sådan det vil være fremover.

What?! Nej, sgu da skal vi acceptere den slags.

 

Hvad er pointen?

Det er jo blevet præcis som jeg forudsagde i foråret. Det er uden ende. En kortsigtet strategi der ikke er tænkt til ende. Det går op, det går ned sporadiske tiltag skruet op og ned.

Til hvad nytte?

Vil man seriøst forsøge at sidde dette ud i årevis indtil der måske kommer en vaccine?

Hvad så dernæst, skal man så antistof-testes inden man må gå rundt i offentligheden? Hvad så med virus, hvis den som alle corana-virus muterer? Skal man så have en ny vaccine?

Hvor stor lack of efficacy er acceptable på corona-virus. Hvor stort immunrespons giver den, immunitet, revaccination etc etc. Hvad med folk der har haft virus? Det kommer seriøst til at tage år inden man har noget der ligner en vaccine der giver mening.

 

Hvad tænker I dog alle på?

Denne strategi giver simpelthen ikke nogen mening!

 

Den eneste der giver mening er at vi lige så stille får immuniteten op i befolkningen.

Der er mundbind jo selvfølgeligt geniale, for det at folk nu render rundt med mundbind betyder at de netop begynder og rode sig selv i hovedet, øjnene etc og ikke spritte hænder og holde afstand.

Så fra et infektionsmæssigt synspunkt, er mit postulat at mundbind ØGER smitten!

I Østrig vader folk rundt uden mundbind på gaden, og gør hvad man normalt gør klør et øje, en næse, spiser mad etc. Så vupti skal de have mundbind for at gå ind i en butik eller i et tog.

Der er ikke opstillet sprit nogen steder, så på med masken og ind og pil ved varer i butikkerne.

Der er ingen tvivl om at folk tror det hjælper, men det er jo falsk tryghed og et fuldstændigt vanvittigt at få en befolkning til at danse til denne pibes falske lyd.

 

Den eneste måde at bremse smitten på, er netop at smitte befolkningen.

Så kommer der pseudoargumenter, ja men hvad så hvis man bliver smittet igen. Der er tilfælde at folk der er smittet to gange. Ok, hvor ofte? Er det 1 ud af 1000? 1 ud af 100?

Er det fordi virus har muteret og man derfor har en ny variant?

Var det en test-fejl (falsk positiv) første gang?

Den konklusion de fleste drager er at immuniteten ikke holder længe. Det er sikkert også korrekt for nogle tilfælde, men hvor mange? Måske har de kun haft sporadisk kontakt med virus og et lille immunsvar til følge. Der er ikke nogen tvivl om at jo længere tid det tager at få immuniteten op, desto større risiko er der for at immuniteten er forsvundet for de først smittede.

 

Uanset, så er det ikke klart hvorfor man vedbliver at insistere på mundbind etc. Som jeg skrev tidligere, så er det jo ikke en virus der bare går væk. Det er en virus der udvikles i forskellige tempi rundt om i verden.

Derfor giver strategien ingen mening, medmindre man lukker alle landegrænser.

Den initielle udmelding i Danmark var at undgå at overbelaste intensiv-afdelingerne på hospitalerne, hvilket gav supergod mening. Men vi ligger lige nu og har en 5% belægning pga Corona.

Der er ikke i nærheden af at være problemer.

 

Dagens “nummer” for det politisk segment og pensionister der ser TV2 News hele dagen er omkring 400.

For the sake of argument, lad os lige lege med ideen om 400 smittede pr dag. Hvis vi skal nå flokimmunitet, lad os antage et lavt kontakttal, så er det 7500 dage eller over 20 år. 20 år med mundbind!

Vil vi virkeligt lade os være dansende til den pibe i så lang tid?

Ja, I know, det er en virus. Den er eksponentielt stigende. Kontakttallet er reelt højere end 1. Så 20 år, sådan er smitte naturligvis ikke, men hvis vi holder kontakttallet lavt, hvor ligger vi så? 10-15 år?

Rigeligt tid til at vente på en vaccine!

 

Her er den svenske udvikling, uden nedlukning og mundbind, sammen med den danske:

 

 

 

Leave a Reply