Corona – manglende overblik, strategi og plan om åbning af samfundet

Vores skiferie i uge 7. Bliver den til noget?

Det var spørgsmålet i sidste uge. Hytten er booket, skiene lejet, liftkort er købt, men skal de refunderes, så er det nu.

Hvad er Corona-reglerne? Må man tage på skiferie? Jeg måtte indse at jeg reelt ikke aner hvad der gælder af krav andet end hear-say, overskrifter på netaviser og udmelding fra skolen på Aula.

Må man overhovedet være i et sommerhus? Folk har længe fablet om at nu er verden den og den farve? Hvad i alverden betyder det? Nu er verden rød, siger vores venner der skal med.

Nej, hvid, der er snevejr! Verden er ikke rød, hvad i al verden er det for noget indspist lingo?

Pointen var bare, myndighederne har ikke skrevet en eneste gang til borgerne: “Hold jer opdaterede på fx den og den hjemmeside.

Der er INTET kommet udover pressemøder på Ramasjang, men vi har ikke TV. Jeg læser e-avis og hører podcasts. Ser ikke TV.

Det er simpelthen noget være rod at de lukker verden ned uden at informere ordentligt om det.

Men konkret søgte jeg efter corona og sommerhus og kom til siden coronasmitte.dk

Første besøg nu via en søgning. Havde ikke hørt om den tidligere.

Altså, jeg har ingen ide, er det en officiel side eller hvad er det. Der står heller ikke nogen steder hvem der er bag siden, så who knows om det kan tages for gode varer?

Den ser officiel ud og ligner politiets skabelon, så sikker god nok. Men er den så opdateret?

Det er så vildt at de ikke sender et brev til alle i e-boks hvor man kan finde gældende info.

Er det Udenrigsministeriets hjemmeside? Dr.dk? Seruminstituttet eller sundhedsstyrelsen. Er det faktisk ovenstående coronasmitte.dk? Det er simpelthen rod!

Hvis jeg som en relativt højtuddannet dansker, med en bachelor, kandidat og phd, har fået tæt ved ingen information, så er der da et problem et sted med kommunikationen.

Der er altså ingen der skal få smerter i popo’en over at minoriteter ikke gør som de forventes, for ser de ikke dansk TV, så har de ikke fået nogen informationer andet end hear-say.

Svenskerne, i hvert tilfælde er de mere reelle i deres information. Også en søgning, hvor jeg ender på politiets hjemmeside og med et link til lovgrundlaget for beslutningen.

Ikke noget socialdemokratisk magtarrogant panik grundlovsbrud. https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2020/december/inreseforbud-till-sverige-fran-storbritannien-och-danmark/

Konklusionen på søgningen var at vi principielt gerne måtte tage på skiferie, men ikke måtte tage til Sverige.

Jeg aner stadig ikke, som skrevet tidligere, hvorfor bliver vi ved med denne nedlukning? Hvor kan jeg læse om mål og varighed?

Vacciner lader længe vente på sig, i skrivende stund er der to vacciner, nødgodkendte, uden mange sikkerhedsstudier og hvor ingen spørgsmål omkring valide sikkerhedspunkter endnu er besvarede.

De er sikkert fine, jeg har ikke umiddelbart andre bekymringer end at mRNA-vaccinernes renhed bekymrer mig lidt. De er næsten for perfekte og jeg kan godt lidt tænke om immunsystemet kan reagere autoimmunt? Andre har haft samme reservation ved myndighederne, men svaret afventer.

Vi kommer til at have måske en milliard i de rige lande vaccineret indenfor 1 år. Det betyder stadig 8 mia der ikke er vaccinerede og hvor virus kan mutere.
Pt. freaker SM Frederiksen helt ud over en britisk virus, men igen. Hun aner reelt ikke hvad er normalt.

Virus muterer. Virus vil mutere. At vi havde virus i nogle få mio mink betyder jo intet i forhold til virus i 8 milliarder mennesker.

Vi kommer til at have adskillige mutationer ind over grænsen, selv når de nuværende vacciner er givet til befolkningen.

Samfundet kan ikke være lukket, resten af verden kan ikke være afskåret fra Danmark. Det giver ikke nogen mening!
Vaccinerne kommer ikke til at dække 100%. Alle kommer ikke til at ville modtage dem. Nye mutationer kommer til hele tiden.

Accepter det! Forstå det og kom så venligst videre i teksten!

Her er mutationerne regstreret i DK omkring Mettes mink-panik. Igen, masser af mutationer.

“Joo, men mink er jo også et reservoir, det er jo ikke kun mutationer”. Ja, læs ovenfor omkring de 8 mia mennesker på kloden.

Leave a Reply