Poppy 3D adapter til iPhone

Kan man tage 3D-billeder med sin iPhone? Hvis du kender lidt til det, så ved du at man sagtens kan tage anaglypher ved at tage to billeder lige efter hinanden hvor man bare har flyttet telefonen samme afstand som vi har mellem øjnene dvs. 5-7 cm. Det er bare ikke smart ved billeder af børn eller ting der bevæger sig.

Jeg så denne fede gadget sommeren 2013 og har fået den omkring jul. En adapter der ved hjælp af spejle gør så du ikke skal tage to billeder og flytte telefonen.

Den var sendt fra Singapore i en almindelig papkasse, og trods lidt bump på kassen har den klaret sig fint.

I kassen er en kort manual, en pose til Poppy3D, adapter til hhv. iPhone 4/4S og iPhone 5, og selve Poppy.

Den fungerer som de gamle stereografiske kort man kunne få fra år tilbage, jeg har også set dem for nyligt i Prag, ved at have et kighul til hvert øje men en skillevæg så man ikke har samsyn når man kigger ind.

Foran sidder spejlene der roterer ud omkring iPhone-kameralinsen når der skal optages. Ellers slår man dem bare ind, for at have et lidt mere håndterbart apparat.

Her et billede af Poppy set bagfra i optage-mode.

Så er det frem med i-device, her en iPhone 4.

Poppy kommer med to adaptere, hvilket jo er meget smart. Jeg var lidt bekymret for at bestille til en iPhone 4 for hvem ved hvor længe den holder. Heldigvis kom den med adaptere til både iPhone 4 og 5.

Så er det bare med at poppe iPhonen i adapteren. Den skal vende så homeknappen sidder i det runde hul. Et tip er at låse telefonen op inden man sætter den i, da det er ret besværligt at indtaste en pinkode uden samsyn, inde i en lille kasse…

Her ses telefonen monteret i view-mode.

Det er så bare at dreje spejlene ud så de er symmetrisk placeret omkring linsen og optage.

Jeg har taget nogle ret gode personbilleder i dagslys, men det vil jeg ikke lægge på nettet. Her i kunstlys er det blevet til dette stilleben med en gammel ananas mm. Som jeg havde liggende. I iPhonens fotomappe ser billedet sådan ud.

Man kan dog se det live i Poppy om 3D-effekten er god og billederne kan også ses uden problemer. Men hvis man skal have det videre til andre enheder eller mennesker der ikke har en Poppy, så er der ikke nogen vej udenom at lave nogle tricks på billedet. Her har jeg i Photoshop lagt venstre billede ovenpå højre, sat det lag til 50% transperans og ændret rød-kanalen til at ikke have blå. Det andet lag har jeg fjernet den grønne kanal.

Frem med de blå og røde 3D-briller og du har et 3D billede af min gamle ananas!

Alt dette kommer Poppy-appen til at kunne klare, men da det er helt nyt kan den ikke endnu. Firmaet der består af to mand, har brugt meget tid på at få en perfekt Poppy-adapter lavet i Kina og endte simpelthen med at skulle rejse derud, da kineserne i lang tid havde kørt “nik og smil”-taktikken og ikke havde forstået hvad de egentlig skulle selvom de havde sagt de forstod. Denne trættende ikke-tabe-ansigt-adfærd kender man jo godt hvis man har rejst i Asien. I stedet for at stille det lille opfølgende spørgsmål, så ender det jo ofte MEGA-pinligt for dem…og sikkert også meget dyrt. Ja, kulturforskelle er svære 🙂

Leave a Reply