Surface 2

Efter nogen overvejelser har jeg købt en Surface 2. Jeg havde overvejelser som: “Hvad skal man dog med den, når nu man har en iPad? Skal man gå all in og købe Surface 2 Pro der kan køre rigtig Windows 8?”

Surface 2 RT med type cover
Surface 2 RT med type cover

Efter at have leget med Surface-tablet/-computeren nogle dage er svaret klart. Den er mere end fin til mit behov, så mit gæt er, at den er fin til de flestes. Og i modsætning til en iPad, så er dette en tablet der bestemt kan arbejdes på, så i min optik er det også en computer.

Jeg er meget imponeret over hvor meget man egentlig får for pengene. Det er en computer, og den har sågar Office-pakken installeret. For den nette sum af 3400 danske kroner i skrivende stund for versionen med 32 Gb. Derudover kommer den med 200 Gb cloud lagerplads  SkyDrive.

Ser man på selve Surface 2 ude fra så er den lidt kantet opbygget, men den er faktisk meget rar at holde på. I modsætning til fx de nyere iPads der har en meget skarp kant (iPad 1 var klart den der var rarest at holde), så har denne en side som gør at den ikke borer sig ned i ens fingre hvis man sofasurfer med den.

Men tabletten er købt til at arbejde på, så jeg tilkøbte Type coveret. Det har jeg bestemt ikke fortrudt, udover at jeg synes prisen på coveret er decideret ublu, og også noget der har holdt mig tilbage fra at købe den første Surface. For hvad det er: et laptop-keyboard placeret i et svejset plastikcover…. det bør ikke koste 1000 kr, men nærmere 500.

Surface 2 RT med cover

Jeg har købt den til at annotere artikler i pdf-format på, og til det formål er Drawboard PDF genialt. Dog opdager man at skærmen har et lidt besynderligt langstrakt format når man vil læse pdf-filer i højformat. Det er i hvert tilfælde ikke noget der ligner A-format.  Til normalt vandret brug fungerer den bredde skærm godt, når man vil have to apps åbent ved siden af hinanden.

Det med at kunne have flere apps åbne af gangen er supersmart, og man kan endda justere vinduernes størrelse så det fylder 50% hver af skærmen, eller 25:75.

Opsætningen af Surface 2 RT er helt utrolig enkel. Når man som jeg har en Windows Phone, så skriver man sin Microsoft-login, hvorefter alt nærmest sker af sig selv. Kalender, e-mails, kontakter, Skype, Skydrive og mine filer i skyen var på Surface 2. Det virker bare! Den havde sågar selv installeret min netværksprinter.

Men derudover kommer den med Office-pakken, i en udgave som Microsoft dog kalder RT, men jeg har ikke set begrænsninger endnu, udover 3. parts plugins som meget få mennesker bruger. Det er altså en tablet der kan bruges til arbejde! Den har USB-port, HMDI-udgang og indgang til microSD-kort. Desuden en meget smart indbygget støtte, 2 positioner, der gør at man kan stille den sikkert fra sig på skrivebordet.

Surface 2 RT med støtte

Jeg er meget imponeret og måtte bare snedke en anmeldelse sammen.

Apps, spil…. aner det ikke. Sikkert en vanvittigt meget mindre end Apples app-store.

En kritik jeg har er at man ikke kan finde alt fra Surface egen app-store. Går man online og søger på http://apps.microsoft.com finder man mange flere.  Fx da jeg ville installere Drawboard PDF og engadget-appen, hvilket jeg kunne uden problemer. Det bunder måske i regionsbestemte apps, men når der nu ikke er flere, så synes jeg der er fjollet at begrænse det.

Er det legetøj eller noget seriøst du er ude efter? Skal du virkeligt bruge en touch guitar?

Det er ikke en iPad, det er ikke ensbetydende med at den ikke er fed. Det er den!

Skal man bruge den traditionelle skala i anmeldelser der går til 6, så er det en stor 5 ud af 6. App-store-fejlen er lidt amatøragtig, og de fleste ville aldrig have fundet workarounden, så det koster altså et point.

Leave a Reply